O Ερντογάν «ένωσε» Τσίπρα και Μητσοτάκη! - «Άλλο κλίμα» στη δεξίωση

Φιλοφρονήσεις και μεταξύ Παυλόπουλου και Τούρκου προέδρου

Στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο το κλίμα ήταν χαλαρό σε σχέση με τις αντεγκλήσεις Παυλόπουλου-Ερντογάν το μεσημέρι για τη συνθήκη της Λωζάνης στην πρώτη συνάντηση του Προέρου της Δημοκρατίας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όπως αποδείχχθηκε, ο Ερντογάν κατάφερε έστω και για λίγο να «ενώσει» τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς παρά την σφοδρή σύγκρουσή τους στη Βουλή σχετικά πρόσφατα, λίγο πριν την άφιξη των δύο Προέδρων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έλεγαν για ώρα σε πηγαδάκι με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου με αρκετά χαμόγελα και χαλαρή διάθεση.

Αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το «μπρα ντε φερ» τους χθες το πρωί, στο δείπνο αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις χωρίς καμία αναφορά στη συνθήκη της Λωζάννης

"Θέλουμε η Τουρκία να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής Οικογένειας" διαμήνυσε ο Έλληνας Πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του να απαντά:  "Στόχος μας να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον".

Το μενού είχε γαρίδες με εσπεριδοειδή χόρτα και σελινόριζα, φιλέτο σφυρίδας γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού, φρούτα εποχής και καφέ ενώ οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι άκουσαν κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι.

Δικό τους πηγαδάκι και σύντομη συνομιλία είχαν και οι σύζυγοι του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ Μπέτυ Μπαζιάνα και Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα, ο Προκόπης Παυλόπουλος σύστησε τον Ταγίπ Ερντογάν στους υπουργούς, τους  διπλωμάτες και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που ήταν εκεί.

 "Δεν πρέπει ό,τι μας δίχασε να προσδιορίζει το μέλλον μας (…) Τις σχέσεις φιλίας θα τις οικοδομήσουμε ξανά, σημαντικό είναι η βούληση να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ γιατί εκεί είναι το μέλλον" τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ερντογάν να επισημαίνει ότι  "αν λάβουμε τα σωστά μηνύματα από το παρελθόν, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί".

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας στον τουρισμό, την οικονομία, την ενέργεια, τον στρατιωτικό τομέα και αναφέρθηκε στην επενδύσεις που κάνουν Τούρκοι στην Ελλάδα.  "Όταν μου εκφράζουν την ικανοποίησή τους, σκεφτόμαστε τι άλλο μπορεί να γίνει στο μέλλον" πρόσθεσε. 

Θερμό κλίμα και σε επίπεδο συζύγων των δύο προέδρων καθώς παραβλέποντας το πρωτόκολλο οι κυρίες Παυλόπουλου και Ερντογάν έκατσα δίπλα δίπλα.

Παρών ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και από τους υπουργούς μεταξύ άλλων οι Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Όλγα Γεροβασίλη, Σταύρος Κοντονής και Λυδία Κονιόρδου.

(φωτογραφίες ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top