Τσίπρας στο Anadolu: Δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι πραξικοπηματίες

«Ευκαιρία να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα εμπρός η επίσκεψη Ερντογάν»

Τσίπρας σε Anadolu: Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι πραξικοπημα

«Η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα εμπρός» αναφέρει σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν υποδεχτεί στην Αθήνα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν αντιμετωπίσει προκλήσει και δύσκολες στιγμές στις σχέσεις τους και υπογραμμίζει πως «θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από την αυξανόμενη υποστήριξη που οι λαοί μας δείχνουν ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές».

Διαβάστε ακόμη: Μηνύματα στον Ερντογάν από Τσίπρα και Καμμένο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα: «Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη: Βαρύ κλίμα από τη συνέντευξη Ερντογάν: Ενοχλημένο το Μαξίμου - Αντιδράσεις και από αντιπολίτευση

Τέλος, ο κ. Τσίπρας «ξεδίπλωσε» και την ατζέντα των συνομιλιών που θα κάνει με τον Τούρκο Πρόεδρο: «Οφείλουμε να αναπτύξουμε τη θετική μας ατζέντα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στην οικονομία και τις επαφές μεταξύ των λαών μας. Ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικά έργα στους τομείς των μεταφορικών δικτύων, της ενέργειας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο αγωγός TAP-TANAP προχωράει γρήγορα και άλλα έργα φυσικού αερίου βρίσκονται υπό συζήτηση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, να επανεκκινήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης, και να εργαστούμε πάνω σε μελλοντικά έργα μεταφορών και διασύνδεσης».

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: «Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης» - Τι είπε για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top