Η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Πως θα υλοποιηθεί

Κατερίνα Μητσοτάκη: «Απ΄ τις αρχές τις δεκαετίες του ’50 αγωνίστηκε για το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί ως εθνικός δρυμός»

Η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, πρόκειται να υλοποιήσει μέσα από μία πρότυπη οικολογική δράση - η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα δίκτυο 15 μονοπατιών συνολικού μήκους 58 χιλιομέτρων - το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας παρουσία των τεσσάρων παιδιών του πρώην πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση που έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η προέδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη και η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Όπως έγινε γνωστό, η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη, αφού ευχαρίστησε θερμά, μεταξύ άλλων, τις τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, WWF Ελλάς, που συμμετέχουν στην δράση, εξήγησε τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το περιβάλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τον ενδιέφερε, τον πονούσε. Δεν άντεχε να βλέπει να καίγονται τα δάση. Απ’ τις αρχές τις δεκαετίες του ’50 αγωνίστηκε για το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί ως εθνικός δρυμός».

Όπως έκανε γνωστό η κα Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.

Απ΄ την πλευρά του, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λούλης ταμίας του ιδρύματος, «σκοπός μας είναι να αναγεννηθούν τα Λευκά Όρη, τα οποία είναι αντιμέτωπα με περιβαλλοντική υποβάθμιση». Όπως είπε, βασικές αιτίες είναι: η έντονη και ανεξέλεγκτη βόσκηση, οι διαδοχικές πυρκαγιές και οι κλιματολογικοί παράγοντες, ενώ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ως μία «πολύτιμη παρακαταθήκη για την Κρήτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top