Τριπλή αναδίπλωση από την κυβέρνηση

Yποχώρηση για απεργίες, πλειστηριασμούς και ΔΕΗ

Tριπλή αναδίπλωση είχαμε σήμερα από την κυβέρνηση. Απέσυρε την τροπολογία για τις απεργίες, ανέστειλε τους αυριανούς πλειστηριασμούς  στο λεκανοπέδιο ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη και με τρίτο αντάρτικο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Έτσι ενώ έξω απο τη Βουλή συνέβαιναν επεισόδια, μέσα η κυβέρνηση  απέσυρε  άρον άρον  την τροπολογία που θεσπίζει το 50 + 1 % για κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι  θα κατατεθεί βελτιωμένη πρόταση ως τις 12 Ιανουαρίου, αλλά στην  πραγματικότητα  απέσυραν  την πρόταση γιατι απουσίαζαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήθελαν να την ψηφίΣουν μαζί με τη ΝΔ. «Σαν τον κλέφτη που τον πιάνουν με τα κλοπιμαία’ σχολίασε ο Γ. Γ. του  ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας.   

Κι αν η κυβέρνηση ανησυχεί απο τις αντιδράσεις για τις απεργίες,  τρομάζει με τους πλειστηριασμούς.

Ο  αναπληρωτής υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε απο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αναβληθούν οι αυριανοί πλειστηριασμοί και «τα κάστανα απο τη φωτιά» έβγαλαν οι συμβολαιογράφοι,  ανακοινώνοντας την  αναστολή των πλειστηριασμών, με επίσημη αιτία τα αστυνομικά μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν και την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πραγματική αιτία όμως το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»  που υπερασπίζονται και σήμερα οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δριτσας και Γιώργος Κυρίτσης.  

«Θα δεχτούν οι δανειστές να βγουν 40.000 σπίτια σε πλειστηριασμό; Αυτό έχει κοινωνικό αντίκτυπο μεγάλο» δήλωσε  ο επίσης βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, στον  Real  Fm.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες πάντως  η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για την  επέκταση των πλειστηριασμών.

Να αρχίσει τους πλειστηριασμούς από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε:   «Εμείς προστατεύαμε την πρώτη κατοικία».

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Τρίτο αντάρτικο έχει ξεσπάσει για την ΔΕΗ. Κορυφαία στελέχη,  όπως ο  υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,  θεωρούν πως δεν είναι η πιο δόκιμη λύση αυτή που προωθούν οι θεσμοί.

Τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  οι Κώστας Σέλτσας  Θέμης Μουμουλίδης και  Μίμης Δημητριάδης έδωσαν επαναστατικό παρόν στις κινητοποιήσεις στην Φλώρινα, ενώ ανάλογες  θέσεις έχει και Γιώργος Παπαηλιού.

Μάλιστα ο κ. Σέλτσας  ζήτησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  Πρώτο Θέμα 104,6 «να βγει η κοινωνία στους δρόμους»!  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top