Θύελλα απο τα σενάρια διακίνησης πυρομαχικών από την Ελλάδα σε τζιχαντιστες

Καμμένος : ανεύθυνη η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τη χώρα – Σπυράκη: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας

Το υπουργείο Άμυνας ζητούσε την καταβολή των χρημάτων για τα βλήματα από τον Βασίλη Παπαδόπουλο και όχι από απευθείας από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με νέα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο.

Ακόμη κι όταν οι Σαουδάραβες σε επίσημη συνάντηση ζήτησαν συμφωνία απευθείας μεταξύ κυβερνήσεων,  την επόμενη μέρα,  στις 30 Αυγούστου,   το υπουργείο άμυνας  επιμένει να ζητά ανέκκλητη ενέγγυα πίστωση, δηλαδή να καταβληθεί το τίμημα για τα βλήματα πυροβολικού από τον Βασίλη Παπαδόπουλου και την εταιρία του.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά  από την πλευρά της  εξεταστική επιτροπή για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σχετικά με παράνομο μεσάζοντα και μη γνήσια έγγραφα

«Η ΝΔ επενδύει σε μια τοξική σκανδαλολογία χωρίς απολύτως κανέναν νόημα» σχολίασε τη στάση της ΝΔ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο Πρακτορείο 104.9

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» έχουν εντοπιστεί από ευρωπαϊκές υπηρεσίες όπλα που έφθασαν στη Ράκα, μέχρι πρότινος προπύργιο των τζιχαντιστών από τον Παπαδόπουλο.

«Προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυτάκη.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι  από το 2015 έχουν πουληθεί μόνο αεροπορικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθει ούτε σφαίρα πουθενά» διαβεβαίωσε με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Καμμένος, ενώ  η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου υποστήριξε ότι 200.000 βλήματα πυροβολικού θα κατευθύνονταν σε τζιχαντιστές του ISIS.

«Όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα» σχολίασαν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Στην κόντρα προστέθηκε και η διαμάχη μεταξύ του Π. Καμμένου και της Μ. Σπυράκη, την οποία κατηγόρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για σχέσεις της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με την εκπρόσωπο της ΝΔ να τον καλεί με εξώδικο να ανακαλέσει.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top