Πώς τα ευρώ που πληρώνουμε κάθε μήνα γίνονται λαχνοί για τη φορολοταρία

Έχει ληφθεί μάλιστα μέριμνα ένας φορολογούμενος να κερδίζει μία φορά το ποσό των 1.000 ευρώ

Πώς τα ευρώ που πληρώνουμε κάθε μήνα γίνονται λαχνοί

Η πρώτη κλήρωση για τη φορολοταρία έγινε τελικά. Οι 1.000 τυχεροί αναδείχθηκαν , ένας μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και αρκετοί φορολογούμενοι εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους.

"Άπιστοι Θωμάδες" που λέει ο λαός.

Η απάντηση έρχεται από το τρόπο που γίνεται η κλήρωση.

Δείτε.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ αναζήτησαν το πλέον αδιάβλητο λογισμικό κρυπτογράφησης αυξημένης ασφάλειας.

Η εφαρμογή δέχεται το συνολικό πλήθος των λαχνών, που συμμετέχουν στην κλήρωση, στοιχεία δηλαδή που φθάνουν στο υπουργείο Οικονομικών από τις Τράπεζες.

Με την εφαρμογή γίνεται ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ -βάση της απόφαση του υπουργείου Οικονομικών- της συνολικής δαπάνης με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε λαχνούς.

Έχει ληφθεί μάλιστα μέριμνα ένας φορολογούμενος να κερδίζει μία φορά το ποσό των 1.000 ευρώ.

Πως;

Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτή, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς. 

Αυτός είναι ο λόγος που κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί και 1.000 αναπληρωματικοί.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος έκανε χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα σε ένα μήνα και πλήρωσε 1.983,59 ευρώ

Με βάση τον πίνακα αναγωγής των ευρώ σε λαχνούς  συμμετέχει στη κλήρωση με 713 λαχνούς, από μία αριθμοσειρά, όπως οι αριθμοί του λαχείου.

Ο πίνακας μετατροπής των ευρώ σε λαχνούς εδώ:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ. - Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

- Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ. 

- Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Το σύνολο των λαχνών ενός εκάστου φορολογούμενου μπαίνουν στη κληρωτίδα και από εκεί κληρώνονται 1.000 τυχεροί και 1.000 αναπληρωματικοί λαχνοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top