Γκρίζες ζώνες για τις τηλεοπτικές άδειες από κυβερνητικές τροπολογίες

Τα θολά σημεία των τροπολογιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Θολό τοπίο προκαλούν οι κυβερνητικές τροπολογίες για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με αυτές, δεν προβλέπεται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης από τις τράπεζες. Δηλαδή για το αν o ενδιαφερόμενος είναι οικονομικά φερέγγυος ή όχι.

"Φοβάμαι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μαθαίνει με τίποτα από τα λάθη της. Είναι έτσι φτιαγμένη για να έρθουν και πάλι οι "λαγοί" να χαλάσουν το διαγωνισμό. Η κυβέρνηση θέλει πάλι να κλείσει αυτούς που δεν της είναι αρεστοί. Είναι προφανές ότι ούτε αυτή η απόπειρα θα τελεσφορήσει" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.  

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν το πόθεν έσχες. ‘Ετσι, αν δεν αλλάξει κάτι, θα μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει αίτηση για κανάλι, ανεβάζοντας πλασματικά το σχετικό τίμημα, λειτουργώντας σαν «λαγός».

 «Φοβάμαι ότι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, με πρωτομάστορα τον κύριο

 Παππά, θα εξελιχθεί σε ένα ψηφιακό γιοφύρι της Άρτας. Η προκήρυξη δεν εξασφαλίζει τα εχέγγυα για έναν αδιάβλητο διαγωνισμό. Το πόθεν έσχες δεν ελέγχεται ουσιαστικά πριν από τον διαγωνισμό και δεν παρέχονται και οι εγγυήσεις καλής εκτέλεσης. Ζητήματα που και το ΕΣΡ έχει επισημάνει, αλλά ο κύριος Παππάς συνεχίζει το βιολί του. Φαίνεται ότι τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα» δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη, μπαίνουν στην ίδια μοίρα με όσους διεκδικήσουν άδεια για πρώτη φορά, χωρίς εργαζόμενους, εγκαταστάσεις και μηχανήματα. Έτσι όμως δεν λαμβάνονται υπόψη, οι επενδύσεις δεκαετιών που έχουν γίνει, σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

"Είναι πολλά τα ερωτηματικά που προκαλούν οι συνεχείς αρνήσεις της Κυβέρνησης να δεχτεί δύο αυτονόητες προϋποθέσεις για τις τηλεοπτικές άδειες. Να κατατεθούν από την αρχή οι εγγυητικές καλής εκτέλεσης και να εξετάζονται κατά την εκκίνηση της διαδικασίας τα πόθεν έσχες των υποψηφίων" τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η αντιπολίτευση θεωρεί αμφιλεγόμενες τις κυβερνητικές αυτές τροπολογίες, υπενθυμίζοντας με νόημα  ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πρόσφατο βεβαρημένο παρελθόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top