Σπυράκη: Δείγμα αναλγησίας της κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί

«Μιλά σαν εκπρόσωπος του… καπιταλισμού ο Τσακαλώτος»

Σπυράκη: Δείγμα αναλγησίας κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί

«Οι πλειστηριασμοί είναι το πιο ισχυρό δείγμα της αναλγησίας αυτής της Κυβέρνησης. Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία. Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε επιλέξει και είχε προστατεύσει μέχρι τέλους την πρώτη κατοικία. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναζητά τη σωτηρία της οικονομίας στους πλειστηριασμούς, την ώρα που ανέχεται τον παράνομο τζόγο»  τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Σπυράκη, κατά τη σημερινή  συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, μαζί με τον Κ. Τασούλα και τον Γ. Κουμουτσάκο.

Η κ. Σπυράκη σχολίασε επικριτικά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη χθεσινή του δήλωση ότι οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους.

«Άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλά και νόμιζα ότι άκουγα εκπρόσωπο καπιταλισμού, για αυτό έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να βρει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προχωρήσει σε αυτούς τους πλειστηριασμούς και να προστατεύσει τη λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση δίνει μόνο το 60% της προστασίας που είχαμε δώσει εμείς για το 2014» δήλωσε.       

Για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία η εκπρόσωπος της ΝΔ  επισήμανε:

«Ψηφίσαμε την πρόταση του ΕΛΚ, και θέλαμε τη δική μας διατύπωση για το εμπάργκο όπλων. Όλοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το σκάνδαλο Καμμένου έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Από το 2016 έχουμε ψηφίσει όλα τα ψηφίσματα για έλεγχο εξαγωγής όπλων. Το  πρώτο παρόμοιο ψήφισμα για εμπάργκο έχει ημερομηνία 25-2-16.  Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια για συμφωνία της κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία ήταν γνωστή αυτή η θέση. Το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει χρήματα . Ο Καμμένος παρουσίασε πλαστά έγγραφα. Κανείς δεν εχει απαντήσει σε αυτό. Θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στον κ.  Κοτζιά. Όση σύγχυση και να επιχειρηθεί να υπάρξει, το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή η κυβέρνηση έχει εγκρίνει μια συμφωνία. Η επιτροπή εξοπλισμών είπε «ναι» σε συμφωνία κυβέρνησης προς κυβέρνηση χωρίς μεσάζοντα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top