Εύσημα από Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρόσω ολοταχώς για χρηματοδότηση από τις αγορές

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σωστή τροχιά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις»

Εύσημα από Ρέγκλινγκ για Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έκανε τα πρώτα βήματα για την αυτόνομη χρηματοδότησή της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 έκανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Λουξεμβούργο, με τίτλο: «Ο ESM μετά από πέντε χρόνια: επιτυχίες, προκλήσεις και προοπτικές»,  αναφέρθηκε στην πρόσβασή της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων τον Ιούλιο και χαρακτήρισε «πολύ επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων τις τελευταίες ημέρες».

Ο Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «σε σωστή τροχιά να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύθηκε το καλοκαίρι του 2015».

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται αυτόνομα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του επόμενου έτους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του ESM επανέλαβε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν υποσχεθεί να προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο τέλος του προγράμματος, «εάν χρειασθεί και αν η Ελλάδα συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top