K. Μακρή: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με τους πλειστηριασμούς

Έρχεται «τσουνάμι» από την πρωτοχρονιά με χιλιάδες σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί!

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Κι αν οι 50 πλειστηριασμοί του Δεκεμβρίου ειναι πιλοτικοί,  απο 1ης Ιανουαρίου έρχεται “τσουνάμι”» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για το ζήτημα των κατασχέσεων ακινήτων.       

Όπως πρόσθεσε, το σχέδιο των τραπεζών για να ελαφρυνθούν απο τα κόκκινα δάνεια είναι να διεξαχθεί ο παρακάτω αριθμός πλειστηριασμών:   

Ιανουάριος 2018 = 700

Μάρτιος 2018  =  1000

Οκτώβριος 2018 = 2000

Συνολικά, περίπου 20.000 μέσα στο 2018 όταν το  μόνο πλαίσιο προστασίας που υπάρχει για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ειναι ο νόμος Κατσέλη!

«Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει μόνο η συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες που λέει ότι δεν θα εκπλειστηριάζονται ακίνητα με αξία μικρότερη απο 300.000 ευρώ. Αυτό όμως δεν ειναι νόμος . Eίναι μια συμφωνία» επισήμανε η  σχολιάστρια του Star.  

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Βεβαίως και υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές,  τους οποίους κανείς δεν θέλει να καλύψει. Αλλά υπάρχει και η διαλυμένη μεσαία τάξη, υπάρχουν οι χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν. Χρειάζεται λοιπόν πολυ μεγάλη προσοχή και απο την κυβέρνηση και απο τις τράπεζες , για να μην εξελιχτούν οι μαζικοί πλειστηριασμοί σε νάρκη για την ελληνική κοινωνία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top