Τι έγινε στις συναντήσεις θεσμών και υπουργών για την γ΄ αξιολόγηση που ξεκίνησαν πάλι σήμερα

Πού επιτεύχθηκε ήδη συμφωνία και ποια ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοιχτά - Νέα ενημέρωση 21.57

Σε εξέλιξη -από το πρωί- οι συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης, με τους πλειστηριασμούς που ξεκινούν αύριο να θεωρείται ότι  άνοιξαν το δρόμο για μια συμφωνία. Στη φωτογραφία διακρίνεται μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να προσέρχεται στον νέο γύρο συναντήσεων με τον... καφέ του ανά χείρας!    

Όπως μετέδωσε ο οικονομικός μας συντάκτης Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star την Πόπη Τσαπανίδου επικρατεί  αισιοδοξία ότι θα κυβέρνηση και θεσμοί μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το Σάββατο  και πριν το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, αν και ακόμα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα.  

Την Παρασκευή αναμένονται η συμφωνία και οι ανακοινώσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (για τις οποίες  εκκρεμεί η διαδικασία πώλησης) και αμέσως μετά θα γίνει το market test από την  Κομισιόν για ενδιαφερόμενους επενδυτές, με το υπουργείο Ενέργειας να διαβεβαιώνει ότι  θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στις μονάδες που θα πωληθούν. 

Την Παρασκευή αναμένεται στη  νέα συνάντηση να συζητηθεί ελληνική πρόταση για τη  ΔΕΠΑ ( αποχώρηση από αγορά Θεσσαλονίκης).

Η πρώτη συνάντηση πάντως με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ολοκληρώθηκε μέσα σε 40 κλπ. Σύμφωνα με  πληροφορίες έχει επιτευχθεί ήδη συμφωνία  για τον συνδικαλιστικό νόμο, (τρόπος προκήρυξης απεργιών) και συνεχίζονται οι συζητήσεις για το προαπαιτούμενο του επαναϋπολογισμού των συντάξεων και τα προνοιακά επιδόματα. Και σε αυτή την περίπτωση έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση για την Παρασκευή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top