Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την επίθεση στο Σινά

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την επίθεση στο Σινά

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Διάμεσης, μετέφερε τα συλλυπητήρια αισθήματα και την αλληλεγγύη του κ. Παυλόπουλου προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah Al-Sisi), για την αποτρόπαια και βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα σήμερα στο Βόρειο Σινά και στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια καταδικάζει, εξάλλου, και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει –μεταξύ άλλων- το ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις «επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top