Βούτσης: Ακατανόητη και προκλητική η ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον μου

Πώς δικαιολόγησε την άρνηση στην πρόσβαση βουλευτών σε απόρρητα έγγραφα

Βούτσης: Προκληική η ανακοίνωση της ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους  απάντησε ο  πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στην ανακοίνωση της ΝΔ που τον κατηγορεί ονομαστικά ότι αρνήθηκε πρόσβαση βουλευτών στα  απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.    

«Ακατανόητη και προκλητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής την ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον του και πρόσθεσε για τα έγγραφα που  :

«Δεν μιλάμε για απόρρητα έγγραφα που αφορούν προσωπικά δεδομένα για φορολογικές λίστες. Πρόκειται για απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα» .

Εκφράζοντας την ενόχλησή του  για την ανακοίνωσή της ΝΔ ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «δεν βγάζουν τα κόμματα  ανακοινώσεις και μιλάνε για τους πολιτειακούς παράγοντες», ενώ για το ίδιο θέμα ανέφερε σχετικά: «Έχει κάθε δικαίωμα, κάθε κόμμα να προβεί σε ότι  θέλει. Αλλά ανακοινώσεις δια του τύπου, είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και προκλητικά και με υπερβαίνουν, σε ό, τι αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  γιατί θεωρούσα, και θεωρώ ακόμη, ότι είναι ένα σοβαρό, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα και η ηγεσία του το ίδιο».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν θα ανανεωθεί η θητεία του προέδρου του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής Πάνου Λιαργκόβα, ο κ. Πρόεδρος του κοινοβουλίου  δήλωσε ότι δεν τον έχει συναντήσει ακόμη και ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.  «Δεν υπάρχει ως ζήτημα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top