Είναι επίσημο - Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα

Το ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Ταγίπ Ερντογάν προσεχώς, όπως επιβεβαίωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου. Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών έλεγαν ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα γινόταν το χρονικό διάστημα γύρω στις 6-8 Δεκεμβρίου.

Στην Αθήνα ο Ερντογάν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου

«Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρός μας, θα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο όλων των επαφών που είχαμε προηγουμένως με την Ελλάδα» δήλωσε ο Χακάν Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Αναντολού, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

Μετά από 65 χρόνια ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Αθήνα

Αναφερόμενος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο ο Τσαβούσογλου είπε, ότι υπάρχουν τρία συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν. Το πρώτο αφορά στα δρομολόγια φέρυ μποτ από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας αμαξοστοιχίας από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο στην κατασκευή διασυνοριακής γέφυρας ανάμεσα στους τελωνειακούς σταθμούς των Κήπων και των Υψάλων.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Υπενθύμισε δε ότι αρχές του Νοέμβρη, ο ίδιος επισκέφτηκε την γενέτειρά του, Κομοτηνή και στο πλαίσιο της επίσκεψης του πραγματοποίησε επαφές σε Αθήνα και Δυτική Θράκη.

Ρεπορτάζ: Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Επιμέλεια: Σοφία Βάγκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top