Επέστρεψε στον Λοβέρδο τα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ ο Βούτσης ως «απόρρητα»

Ποιους λόγους επικαλείται ο πρόεδρος της Βουλής

Επέστρεψε στον Λοβέρδο τα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ  ο Βούτσης

Ως «απόρρητα» για την εθνική ασφάλεια επέστρεψε τα έγγραφα που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.     

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του προς τον κ. Λοβέρδο, ο φάκελος με τα έγγραφα ανοίχθηκε κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σήμερα το μεσημέρι και διαπιστώθηκε από τον ίδιο παρουσία των άλλων μελών της Διάσκεψης ο απόρρητος χαρακτήρας τους καθώς επρόκειτο για πρακτικά συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.   

Ο κ. Βούτσης επικαλείται επίσης τη νομική διάταξη σύμφωνα με την οποία τα πρακτικά των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων (όπως του ΚΥΣΕΑ) είναι απόρρητα και καταλήγει στην επιστολή του προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Επειδή τα παραπάνω έγγραφα κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων χωρίς την τήρηση των διαδικασιών του Κανονισμού της Βουλής, σας παραδίδω τον σχετικό φάκελο».  

«Με προσωπική μου ευθύνη αποφάσισα - και καμιά πλευρά δεν διαφώνησε – τα έγγραφα να σφραγιστούν και να παραδοθούν στα χέρια του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης την οποία και αφορούν» διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας  στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 

 «Φοβάμαι ότι εάν υπάρξει σήμερα διαρροή αυτών των εγγράφων, τότε αυτό θα είναι διπλά κακό, διότι υπήρχε σχεδιασμός   ως πρόσχημα ότι η διαρροή έγινε από τη Βουλή. Αυτό το θωρακίσαμε. Οτιδήποτε συμβεί ,λέω οτιδήποτε συμβεί, δεν θα φταίει η Βουλή» δήλωσε επίσης ο κ. Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με το ίδιο ζήτημα.               

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top