Στη Βουλή τα προβλήματα με τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών στις εστίες

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου από την ανεξάρτητη βουλευτή, Κατερίνα Μάρκου

Στη Βουλή τα προβλήματα στέγασης και σίτισης των φοιτητών

Ερώτηση για τα προβλήματα με τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών που μένουν στις πανεπιστημιακές εστίες κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.

Οι διαθέσιμες θέσεις στις εστίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τους φοιτητές, ακόμα και αν βρίσκονται κάτω από το όριο των εισοδηματικών κριτηρίων.

Ενδεικτικά, στο ΑΠΘ από τις 342 αιτήσεις, μπόρεσαν να ικανοποιηθούν μόλις οι 120, λόγω έλλειψης δωματίων. Παράλληλα, καταγράφεται δυσκολία στην εύρεση διαμερισμάτων προς ενοικίαση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ιδίως στα νησιά, λόγω της επικράτησης του μοντέλου της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Και οι ίδιες οι εστίες, όμως, σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με προβλήματα στις υποδομές και καθυστερήσεις στη συντήρηση. 

Όσον αφορά τη σίτιση, από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουν σημειωθεί αιφνιδιαστικές διακοπές της σίτισης σε αρκετές πανεπιστημιακές εστίες (π.χ. ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ κ.α.).

Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί πολλούς φοιτητές, ιδίως από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα,  μακριά από τα πανεπιστήμια, η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

-          Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να διασφαλίσετε τον ευπρεπισμό, τη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών εστιών; Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα έλλειψης δωματίων;

-       Με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσετε την κανονική λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ώστε να μην δημιουργηθούν και νέα προβλήματα στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών;

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top