Tσίπρας από Κύπρο: «Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα - Στην Ελλάδα πλημμύρες»

Tι είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ανατασιάδη.

Κατά τις δηλώσεις των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες, ο Κύπριος Πρόεδρος, αφού καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό στην 5η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου – Αιγύπτου κι έκανε μια μικρή αναφορά για τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο μίλησε για τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα.

«Ενώ σε εσάς η κακοκαιρία ήταν κατάρα, σε εμάς η έλευσή σας έφερε την ευλογία των βροχών», εκφράζοντας την ελπίδα πως «δε θα είναι τα ίδια καιρικά φαινόμενα» και παράλληλα την αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ελλάδα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είχα καιρό να έρθω και έρχομαι με μεγάλη χαρά. Αυτό το διάστημα που έχουμε μια στενή συνεργασία, έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό. Έχουν αναδειχτεί η Ελλάδα και η Κύπρος ως δύο χώρες που αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή», ανέφερε και υπογράμμισε:

«Με τις τριμερείς τους συνεργασίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Ιορδανία, η Κύπρος και η Ελλάδα καθίστανται παράγοντες σταθερότητας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη «που από την πρώτη στιγμή επιδείξατε στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top