Με μια τούρτα-έκπληξη από τους συνεργάτες της και τα στελέχη του κόμματός της η Φώφη Γεννηματά γιόρτασε  τα γενέθλιά της αλλά και την καθαρή νίκη  της για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς,  με 56,6% έναντι 43,3 του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες…. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» έγραψε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη νίκη της.

 

Η Φώφη Γεννήματα δέχθηκε βομβαρδισμό συγχαρητήριών από όλους τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και τους υποψήφιους  στην εκλογική διαδικασία αλλά και απο τον Πρωθυπουργό ο οποίος την συνεχάρη  τηλεφωνικά και τόνισε: «Πήρες μεγάλο ρίσκο και το κέρδισες». 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε την συμμετοχή των πολιτών που έφθασε τους 160.000 από 210. 000 στον πρώτο γύρο και άνοιξε παράθυρο συνεργασίας. «Ελπίζω η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη» σχολίασε ο πρωθυπουργός στα social media.  

 Ωστόσο,  η Φώφη Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη: « «Η συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας» δήλωσε τον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα. Η ίδια πρόσθεσε:  «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Από τους πρώτους που συνεχάρησαν την Φώφη Γεννηματά ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης . «Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά  για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.   

Η επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς σχεδιάζει  ριζικές αλλαγές με νέα πρόσωπα και  συνέδριο απο το νέο έτος. Ως τις εκλογές οπότε και θα ενωθούν  σε μία λίστα, η Δημοκρατική Συμπαραταξη και το Ποτάμι θα έχουν κοινή στάση.

Tags: