Παρέμβαση Τσίπρα: Η κοινωνική σύγκλιση πρέπει να παρακολουθείται το ίδιο με την οικονομική

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Τσίπρας: Κοινωνική και οικονομική σύγκλιση μαζί

Η ΕΕ οφείλει να αρχίσει να εξετάζει την κοινωνική σύγκλιση με κριτήρια και ορόσημα, όπως ακριβώς κάνει και με την οικονομική σύγκλιση, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Γκέτεμποργκ.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός, αφού επεσήμανε ότι η παρακολούθηση των κοινωνικών δεικτών απουσίαζε από τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης, σημείωσε η ενώ η ανεργία μειωνόταν στη Γερμανία, την ίδια ώρα κορυφωνόταν στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να επεκταθεί το υπάρχον πλαίσιο προστασίας των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων ώστε να καλύψει και τις νέες, μη τυπικές μορφές απασχόλησης, απευθυνόμενος στο ένα από τα τρία παράλληλα πάνελ της συνόδου με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας από τις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ακόμη επεσήμανε ότι "το ζήτημα της μη τυπικής απασχόλησης κινείται σε μεγάλο ποσοστό για τη νέα γενιά ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου", τόνισαν κυβερνητικές πηγές, παραπέμποντας στη δήλωσή του κατά την είσοδο, ότι υπάρχει μια νέα γενιά εργαζομένων που δεν γνωρίζει καν κοινωνικό κεκτημένο.

Μετά τις τοποθετήσεις των ηγετών στα τρία πάνελ, το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων, εκπρόσωποι εργοδοτικών ενώσεων και εκπρόσωποι της Κοινωνία των Πολιτών, της ΕΕ. Μεταξύ αυτών, η Βαλέρια Ροντσίτι, εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία των δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ),  η οποία συνεχάρη τον Α.Τσίπρα, για το γεγονός, όπως είπε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις δημόσιες υπηρεσίες της, διατηρώντας και μια κοινωνική λογική.

Εν αναμονή της έναρξης των τοποθετήσεων στο πάνελ, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε σύντομη συνομιλία με τον Αντόνιο Κόνστα και τον Στέφαν Λέουφεν με αντικείμενο τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική. Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επαφές με αρμόδιους κοινοτικούς φορείς, διερευνώντας τρόπους για ενίσχυση για τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

Τσίπρας από Γκέτεμποργκ: Ανάγκη για ένα πλαίσιο κοινωνικής προστασίας - Εξαιρετικά σημαντική η Σύνοδος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top