Δένδιας-Κουμουτσάκος: Πώς θα κυβερνήσει η ΝΔ για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας

Σε ημερίδα με συντονιστή τον πολιτικό συντάκτη του Star Π. Μποτσαράκο

Την πρότασή τους  για διακυβέρνηση της ΝΔ με ενιαίο πρόγραμμα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας παρουσίασαν  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος  στην ημερίδα στην ημερίδα της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημαρχείου, με θέμα «Προκλήσεις Ασφάλειας για την Ελλάδα: Η εσωτερική και εξωτερική διάσταση».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος.

«Ευχαριστώ για την τιμή να βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι μαζί με εκλεκτούς ομιλητές για να συζητήσουμε για τις προκλήσεις ασφάλειας για την Ελλάδα, ενώ η επιλογή να γίνει αυτή η συζήτηση ήταν  μια σοφή επιλογή. Γιατί χωρίς ασφάλεια εντός και εκτός δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα, ούτε ένα βήμα, προς τα μπροστά. Δεν μπορεί να βελτιωθεί τίποτα, ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία» ανέφερε προλογίζοντας την ημερίδα ο Πέτρος Μποτσαράκος.    

Στην ίδια ημερίδα μίλησε ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και  Επισκέπτης Καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Γεώργιος Φίλης, με θέμα: «Τουρκία, προκλήσεις ασφάλειας για τον Ελληνισμό».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκηςο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός κ.α.

Κατά την έναρξη της ημερίδας τηρήθηκε ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική.

«Προτείνουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη Δημόσια Ασφάλεια με επίκεντρο τον πολίτη. Ο στόχος μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.  

Ο κ. Δένδιας μίλησε για μια ενιαία αντιμετώπιση της ασφάλειας με:  

-Διαμόρφωση ενός νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας και θωράκισης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

-Την τοποθέτηση και επέκταση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης με κάμερες στις πόλεις και στα σύνορα, όπως π.χ. και με τον  ηλεκτρονικό εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων (με τα οποία διεξάγονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις)       

-Την ενοποίηση ουσιαστικά των Σωμάτων Ασφαλείας με ολοκληρωμένη διαχείριση των κάθε είδους απειλών και κρίσεων με απαραίτητες συνέργειες και την οργανωτική ορθολογικότητα και οικονομία κλίμακος (π.χ. ενιαίο σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Πλωτών μέσων ΕΛ.ΑΣ, Ακτοφυλακής κλπ.).

- Επιχειρησιακή ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. με μετρήσιμα χαρακτηριστικά με ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης (κινητική αστυνομία).

- Επανασύσταση και λειτουργία Κλειστών Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας τύπου Γ΄.

- Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων (χερσαίων και θαλάσσιων) με δομές για πρόσφυγες (Κέντρα Φιλοξενίας) και για ευάλωτες ομάδες, επαναλειτουργία των Προ-Αναχωρησιακών Κέντρων για τους παράνομους μετανάστες και επιστροφές σε χώρες προέλευσης, με κρατικό έλεγχο αντί ΜΚΟ και πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.  

Ο κ. Δένδιας σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν στο  Πολυτεχνείο, επισημαίνοντας: «Έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο σημείο με " την πρώτη φορά Αριστερά" οι " αντιεξουσιαστές" που πρώτη φορά κατέλαβαν το ΕΜΠ τις ημέρες εορτασμού της εξέγερσης».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε κατά την δική του τοποθέτηση στην ανάγκη αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και της αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στο διεθνές περιβάλλον με:      

-Μόνιμη θέση υφυπουργού Εξωτερικών, που  θα παραμένει στη θέση αυτή ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει σταθερή εξωτερική πολιτική που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

-Ολιγομελές συμβούλιο ασφάλειας, το οποίο θα λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και θα εξετάζει όλες τις προκλήσεις ασφάλειας σε εσωτερικό-εξωτερικό επίπεδο.

-Προώθηση Ελλήνων αξιωματούχων, διπλωματών κ.α.  στην ανάληψη θέσεων ευθύνης στους διεθνείς οργανισμούς.    

Πολλοί από τους προσκεκλημένους έσπευσαν να συγχαρούν τον οικοδεσπότη, πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου, Χρήστο Μπελεγράτη, σημειώνοντας ότι ήταν μια πολύ παραγωγική ημερίδα και όχι μια συνηθισμένη πολιτική εκδήλωση.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top