Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δυτική Αττική – Αυτοψία στη γέφυρα της Ελευσίνας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σημείο της εθνικής τραγωδίας - Νέα Ενημέρωση 19:52

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δυτική Αττική

Στη Δυτική Αττική και τις περιοχές που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία (Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμο, Ελευσίνα) βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στη γέφυρα της Ελευσίνας, στο σημείο όπου ακόμα συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αντληθούν τα νερά και να ανοίξει η Εθνική οδός.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης. Ο δεύτερος ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «λόγω του τεράστιου όγκου των φερτών υλικών που παρέσυραν οι χείμαρροι στους δρόμους, δυστυχώς παραμένει ακόμη και τώρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιες γειτονιές και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα για το πόσα σπίτια, επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί».

Ο Γιάννης Καπάκης ενημέρωσε ακόμη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι δήμοι της περιοχής έχουν αναλάβει την ευθύνη να στεγάσουν προσωρινά τους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, όπως και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στην Μάνδρα.

«Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι’ αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα.

«Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες. 

 

Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό οι εικόνες από το χείμαρρο που παρέσυρε μέχρι και πούλμαν ήταν συγκλονιστικές. Οι νεκροί, μέχρι αυτή την ώρα, αριθμούν στους 15.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top