Μητσοτάκης στην Ολομέλεια του ΕΛΚ στο Στρασβούργο: Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα

ΝΔ για κοινωνικό μέρισμα: Δεν θέλουμε φτωχούς με επιδόματα αλλά λιγότερους φτωχούς

Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως μετέδωσε ο Νίκος Αρμένης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Προηγουμένως η Νέα Δημοκρατία είχε διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής  το κοινωνικό μέρισμα. «Δεν  θέλουμε φτωχούς με επιδόματα αλλά λιγότερους φτωχούς» είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγο για «ανησυχία και πανικό» της κυβέρνησης, όπως και ότι όσοι δοκίμασαν πολιτική παροχών στο τέλος της διακυβέρνησής τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Κορυφαία πηγή της ΝΔ προέβλεψε επίσης ότι κάποια στιγμή το 2018 θα διεξαχθούν  εκλογές.

 Μητσοτάκης στην Ολομέλεια του ΕΛΚ στο Στρασβούργο: Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα   

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα. Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή  στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο

«Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μου είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top