Στο φως ο μυστικός θησαυρός της Βουλής! Έκτακτες ανακοινώσεις αύριο από την Βούτση

Βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 έγγραφα

Στο φως ο μυστικός θησαυρός της Βουλής!

Σε έκτακτες ανακοινώσεις θα προβεί αύριο Τετάρτη 15/11   ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με  συνέντευξη τύπου στις 13:00, στην αίθουσα Γερουσίας του κοινοβουλίου, σχετικά με τον… «θησαυρό» που βρέθηκε στον χώρο του Κοινοβουλίου!     

Οι ανακοινώσεις αφορούν συγκεκριμένα το πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε χώρο της Βουλής, τον οποίο προφανώς ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το αρχειακό υλικό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια, ενώ σύμφωνα με μία πρώτη φυλλομέτρηση των περιεχομένων, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977!

Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Κατά τη συνέντευξη τύπου θα δοθεί ενδεικτικό έντυπο υλικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top