Αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Φώφης Γεννηματά από τον πρώτο γύρο

Στη μονομαχία του δεύτερου γύρου με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Νέα ενημέρωση 20.23

Η μεγάλη συμμετοχή ήταν η έκπληξη στις εκλογές για τον νέο φορέα της Kεντροαριστεράς, με τη Φώφη Γεννηματά να έχει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή από τον πρώτο γύρο. Η τελική μάχη για τον πρόεδρο του νέου κόμματος  θα δοθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο την άλλη Κυριακή.

Συνολικά 210. 264 πολίτες πήγαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο τους πρόεδρο.

Και τώρα οι δυο τους! Γεννηματά: Δικαιώθηκε η πρωτοβουλία μας – Ανδρουλάκης: Ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Πρώτη η Φώφη Γεννηματά, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης– Πάνε στον β’ γύρο

Αδιαφιλονίκητο  φαβορί από τον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά που μέχρι στιγμής με καταμετρημένες τις ψήφους από 608 εκλογικά τμήματα σε σύνολο 878, συγκεντρώνει  42,50%  και 73.939 ψήφους.

Δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης  με 25,14% και 43.735 ψήφους, ενώ ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 13,52%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 9,81%, ο Γιάννης Μανιάτης με 4,26%  και ο Γιάννης Ραγκούσης με 2,39%.

«Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Το χθεσινό αποτέλεσμα βέβαια από τη μία δίνει ένα σαφέστατο προβάδισμα στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη Κυριακή, ωστόσο μεγάλο ζητούμενο είναι οι συμμαχίες με τους άλλους υποψηφίους και το κυριότερο να μην υπάρξει μαζική αποχή των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο.

O πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά στον Real Fm:  

«Εμείς περιμένουμε να ακούσουμε προγραμματικό λόγο και από την κ. Γεννηματά αλλά και από τον κ. Ανδρουλάκη, που να διαφοροποιεί από όλα όσα η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα διαμόρφωσε τα προηγούμενα χρόνια». 

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κολοβάτσιου

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top