Στην κόψη του ξυραφιού το Ελληνικό

"Πάγος" στις Σκουριές από την Εldorado

Για αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνημένων, κάνει λόγο η LAMDA DEVELOPMENΤ, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε νέους αρχαιολογικούς χώρους, πέρα από όσους είχαν γνωστοποιηθεί στους υποψήφιους επενδυτές το 2011. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτή η ανατροπή αυξάνει σημαντικά τους κινδύνους από τη γραφειοκρατία, ενώ δυσχεραίνει την προώθηση των επιμέρους επενδύσεων στο Ελληνικό. Αυτό που προβληματίζει έντονα, είναι οι περιορισμοί που τέθηκαν στο ύψος των κτιρίων, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω ένα από τα εμβληματικά στοιχεία του σχεδίου για το Ελληνικό. Όπως υποστηρίζει η εταιρία, όλες αυτές οι ανατροπές, εγείρουν ερωτήματα για τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης.

Η κυβέρνηση με ενημερωτικό της σημείωμα διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει όλες τις συμβατικές της δεσμεύσεις και καλεί τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία.

Την ίδια ώρα, σκιές πέφτουν εκ νέου στις Σκουριές. Η ELDORADO ανακοίνωσε ότι θα περιοριστεί σε εργασίες συντήρησης, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει εκδώσει ακόμα τις αναγκαίες άδειες για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Επιπλέον, η εταιρία υπέβαλε τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω των καθυστερήσεων, ακόμα και σε διαδικασίες ρουτίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top