Δεύτερη ημέρα της πολιτικής κόντρας για την άδεια Κουφοντίνα

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων

Κατακραυγή εντός και εκτός Ελλάδας συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση για την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο εκτελεστής εμφανίστηκε το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Μάκρης, ενώ ξεχειλίζει η οργή των  συγγενών των θυμάτων του που τον βλέπουν να απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές στο κτήμα του στον Βαρνάβα.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την άδεια σε Κουφοντίνα

O Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις έδωσε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Μάκρης, όπως ορίζει ο νόμος και αποχώρησε με τον γιο του Έκτορα.

Κι ενώ εκείνος απολαμβάνει ένα διήμερο ελευθερίας με την οικογένεια του , οι συγγενείς των θυμάτων του , τον βλέπουν να χαμογελά και με δυσκολία κρύβουν την οργή τους.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Κουφοντίνας χαίρεται ελεύθερα τη ζωή που έχει στερήσει απο 11 ανθρώπους. Ούτε στιγμή δεν έχει δείξει μεταμέλεια δεν έδειξε έστω κατιτίς ότι έχει μετανιώσει.  Αντίθετα δίνει στοιχεία ηρωισμού στις πράξεις του και  μεγαλείου για να μπορέσει να φτιάξει νέα γενιά συνεχιστών» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης,   Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και γιος το δολοφονηθέντος Παύλου Μπακογιάννη.   

 «Σκεφτόμουνα τη μάνα του Αξαρλιάν… Εγώ έχω και παιδιά, έχω και μια ζωή παραπάνω. Σκεφτόμουν αυτή τη μάνα η οποία βλέπει αυτόν τον άνθρωπο σήμερα να βγαίνει έξω. Κι έλεγα: Ποιος δικαστής θα την κοιτάξει αυτή τη γυναίκα στα μάτια δήλωσε για το ίδιο θέμα η αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη.

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν και οι συγγενείς των δολοφονηθέντων Ανδρουλιδάκη και Ταρασουλέα την ίδια ώρα που  το προκλητικό χαμόγελο του «Λουκά» της 17 Ν, που έχει καταδικαστεί 11 φορές ισόβια για ισάριθμες δολοφονίες, κάνει το γύρο του κόσμου. Ο αντίκτυπος εντός και εκτός της χώρας είναι μεγάλος.

Οι αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν. Ακολούθησαν Βρετανοί και Τούρκοι.

 «Σε ανάλογη περίπτωση χορήγησης άδειας σε μέλος της «17 Νοέμβρη» στο παρελθόν, ο αδειούχος δεν επέστρεψε στη φυλακή. Υπάρχει ανησυχία»  δήλωσε η  Χέδερ Νάουερτ,  εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

«Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πώς ένας τρομοκράτης που έχει σκοτώσει τόσους διπλωμάτες να τυγχάνει τέτοιας ευνοϊκής ρύθμισης. Δείχνοντας ανοχή με αυτό τον τρόπο σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη  αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των μαρτύρων-διπλωματών μας» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.  

 Μπορεί ο νόμος Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ να άνοιξε τον δρόμο για την άδεια Κουφοντίνα, αλλά ο ίδιος δεν μετάνιωσε ποτέ για τις πράξεις του.  

«Σ΄ όλα του τα κείμενα , ακόμη και σήμερα, αφήνει να φανεί πως η ένοπλη δράση “δεν τελείωσε”» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Κάτι για το οποίο , ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι ίσως έπρεπε να ερωτηθεί από το Συμβούλιο των Φυλακών.

 «Εάν δεν ρωτήθηκε τότε δεν ρωτήθηκε για μια πτυχή , η οποία έπρεπε να ερευνηθεί…  Κατηγορείται η κυβέρνηση για μια απόφαση που δεν είναι κυβερνητική» δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top