Κοντονής: Μη κυβερνητική πράξη η άδεια Κουφοντίνα

«Δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης - Νέα ενημέρωση 11:13

Για την άδεια Κουφοντίνα μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». 

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν απελευθερώθηκε. Η παροχή 48ωρης άδειας όχι από την κυβέρνηση αλλά από την Επιτροπή Φυλακών δεν συνιστά επιδοκιμασία ή αμνησία για τις πράξεις και τα ειδεχθή εγκλήματα, τα οποία είχε τελέσει και έχει καταδικαστεί» τόνισε ο υπουργός.

Ο Σταύρος Κοντονής πρόσθεσε ακόμα ότι ελπίζει να έχει αναλογιστεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας τι κακό προξένησε στα θύματα του, στις οικογένειες αυτών αλλά και στη χώρα, «και σε όλους αυτούς που ενέπλεξε σε αυτόν τον κύκλο του αίματος και της βίας».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση για μια πράξη που δεν είναι κυβερνητική. Η παροχή άδειας σε κάποιο κρατούμενο είναι θεσμοθετημένη διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια από νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα».

Aκόμη, επανέλαβε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Αντιεισαγγελέα Εφετών ενώ για τα όσα υποστήριξε η κ.Μπακογιάννη, ο Σταύρος Κοντονής απάντησε ότι «είναι ντροπή γιατί γνωρίζουμε ότι τις τοποθετήσεις των Εισαγγελέων τις πραγματοποιεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Αυτό που ειπώθηκε είναι “χειροβομβίδα” η οποία μπαίνει στους θεσμούς και αμφισβητεί τη λειτουργία τους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ’ που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν» είπε και πρόσθεσε: «Είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι οι φυλακές αυτού του τύπου καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια».

Ο κ. Κοντονής τόνισε ακόμη ότι το ζήτημα της μεταμέλειας δεν τίθεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η άδεια από τις φυλακές. Ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε το 2008 ότι η μεταμέλεια δεν μπορεί να διαλαμβάνεται στο νόμο γιατί είναι μη νόμιμη αυτή.

Ωστόσο και σε ότι αφορά στην πιθανότητα απόδρασης ή εγκληματικών πράξεων κατά τη διάρκεια της άδειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι «θα κριθεί η εκτίμηση του Συμβουλίου ότι δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειας που του δόθηκε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top