Γεννηματά: «Δε μπορεί να υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας ένα άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης»

«Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη την παραίτηση του κ. Τόσκα» τόνισε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ

«Ήταν μια δολοφονική ενέργεια» είπε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην χθεσινοβραδινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στους υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

«Υπήρχαν περαστικοί, εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής στο πεζοδρόμιο, ήταν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν. Θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να θρηνούμε θύματα» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ και επεσήμανε:

«Και θεωρώ πια μετά από τόσους μήνες, τόση μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα, της φύλαξης του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως του δικαιώματος στην ασφάλεια των πολιτών που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας, ότι υπάρχει εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης».

Ακόμη, τόνισε ότι «έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη την παραίτηση του κ. Τόσκα».

«Έφτασα να μιλήσω με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γιατί πια το θέμα έχει ξεπεράσει τον αρμόδιο υπουργό. Δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, διότι σας υπενθυμίζω ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε τραυματία αστυνομικό από μια αντίστοιχη επίθεση και τίποτα δεν έχει γίνει» σημείωσε και κατέληξε:

«Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα αναλαμβάνει την υπόθεση η αντιτρομοκρατική που σημαίνει ότι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Έχουμε τουλάχιστον τρεις κάλυκες, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, δε μπορώ να έχω τα πλήρη στοιχεία και επαναλαμβάνω ότι δε μπορεί να υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας ένα άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο και ως εδώ».

Διαβάστε επίσης: Ταυτοποιήθηκε το όπλο της χθεσινής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top