Θεόδωρος Ρουσόπουλος: «Οι παλινωδίες του 2015 μας κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια»

«Η ΝΔ υπηρετεί την πολιτική που είναι κοντά στον πολίτη»

Για τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, τις παλινωδίες του 2015, το αχρείαστο Μνημόνιο, αλλά και το μείγμα πολιτικής που πρέπει να αλλάξει, μίλησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ο οποίος διδάσκει σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κύπρο, αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το 2018 «τελειώνουν» τα Μνημόνια, εξήγησε πως οι παλινωδίες που έγιναν το 2015 μας κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια:

«Το 2015 έφερε ξαφνικά ένα Μνημόνιο εντελώς αχρείαστο. Λειτούργησε με τρόπο που αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης (του Αλέξη Τσίπρα), έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα έχασε κάποια δισεκατομμύρια που δεν έπρεπε να χάσει».

Παράλληλα τόνισε ότι «αν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που έγινε το 2015, θα είχαμε βγει κατ΄αρχάς από τα Μνημόνια τότε. Θυμόμαστε όλοι ότι το Φθινόπωρο του 2014 η οικονομία είχε αλλάξει, το κλίμα στην αγορά  ήταν πολύ διαφορετικό και τελειώναμε την αξιολόγηση για να βγούμε στις αρχές του 2015 από τα Μνημόνια. Θα είχαμε αποφύγει μέτρα 15 δισεκατομμυρίων και δε θα ζούσαμε αυτή την οφθαλμαπάτη στην οποία ο κος Τσίπρας μας έβαλε για ένα χρονικό διάστημα».

Στην ερώτηση τι θα κάνει η «ΝΔ» αν γίνει κυβέρνηση, ο κος Ρουσόπουλος απάντησε:

«Θα αλλάξει αυτό το μείγμα πολιτικής. Υπάρχουν ένα σωρό δηλώσεις ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε, πάρτε για παράδειγμα το Ελληνικό που ο κος Κυρίτσης έλεγε “δεν είναι αυτή η πολιτική μας. Τι να κάνουμε, αναγκαζόμαστε και δεν το θέλουμε”. Όταν δεν είναι η πολιτική τους, όταν δεν την υπηρετούν και δεν την θέλουν, δεν πρόκειται να κάνουν καμία προσπάθεια για να αλλάξουν αυτό που λέμε μείγμα της πολιτικής. Η ΝΔ υπηρετεί αυτή την πολιτική που είναι κοντά στον πολίτη», καταλήγοντας πως:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη ΝΔ με έναν τρόπο που θα αντιμετώπιζε κάποιος ένα παιδάκι. Ο κύριος Τσίπρας δεν είναι ο δάσκαλος που θα μας κουνήσει το δάχτυλο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top