Διόδια με e-banking – Έρχονται νέες αλλαγές για να μη στέκεται ο κόσμος στις ουρές

Επίθεση Σπίρτζη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αλλαγές και στα διόδια - Έρχεται το e-banking

Νέες αλλαγές στα διόδια προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, μετά την ολοκλήρωση μελέτης, θα διεξαχθεί διαγωνισμός μέσα στη χρονιά, προκειμένου να μπει το σύστημα για κάρτες, ώστε ο κόσμος να μη στέκεται στα ουρές:

«Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking ή μέσω κινητού, να μη στέκεται στις ουρές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί η τιμή των διοδίων, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε την αλλαγή που είχε εξαγγείλει ως προς τον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων με τους οδηγούς να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο.


 

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - ΌΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Παράλληλα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,  εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μετά τις ουρές ταλαιπωρίας που σχηματίστηκαν με αφορμή την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Όπως είπε ο κος Σπίρτζης, «οι μέρες ταλαιπωρίας έχουν τελειώσει», καταγγέλλοντας παράλληλα τα κυκλώματα που εμποδίζουν, όπως κατήγγειλε, την ηλεκτρονική μετάβαση.

Μάλιστα έκανε λόγο για δολιοφθορά σήμερα σε τέσσερα καινούρια μηχανήματα έκδοσης που είχαν τοποθετηθεί μόλις χθες σε σταθμούς του τραμ.

«Έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 180.000 προσωποποιημένες κάρτες», αποκάλυψε ο υπουργός δηλώνοντας πως τώρα θα φανεί και πόσες πλαστές κυκλοφορούσαν με βάση το υφιστάμενο σύστημα.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως όλα θα είναι έτοιμα για την ηλεκτρονική μετάβαση ως τις 15 Νοεμβρίου και δεν θα χρειαστεί νέα παράταση στην ισχύ των μηνιαίων καρτών «αρκεί να προσπαθήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αποδεχθεί έστω τους πολίτες που από μόνοι τους στέλνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στον ΟΑΣΑ για την έκδοση των καρτών».

Επιμένοντας στα αρχικά του λεγόμενα ότι η Αρχή είχε   μπλοκάρει την ηλεκτρονική διαδικασία με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει ο ΟΑΣΑ να διαθέτει ηλεκτρονικά κρίσιμα προσωπικά στοιχεία των επιβατών, ο κος Σπίρτζης δήλωσε:

«Η Αρχή δεν πρέπει να τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ ιδιωτικών και εταιρειών υπό τον έλεγχο του Δημοσίου»,

Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι ο ΟΑΣΑ θα λαμβάνει πληροφορίες για τους κατόχους των καρτών στην περίπτωση αλλαγής των δεδομένων τους φέρνοντας σαν παράδειγμα τους ανέργους. Θέλοντας να τονίσει ότι οι κάτοχοι των προσωποιημένων καρτών δεν θα ξαναχρειαστεί να κάτσουν στις ουρές των εκδοτηρίων απάντησε ότι ο ΟΑΣΑ θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά απ' τις αρμόδιες υπηρεσίες για το εάν ένας άνεργος έχει βρει δουλειά και έτσι θα σταματούν τα προνόμια που σήμερα έχει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top