Παγκόσμια Τράπεζα: Η Αλβανία είναι πιο φιλική από την Ελλάδα για τις επιχειρήσεις!

Ένα μήνα το χρόνο χρειάζονται οι επιχειρηματίες για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Ακόμα και η  Αλβανία είναι πιο φιλική από την Ελλάδα για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα, όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα η  Ελλάδα έχει μείνει πιο πίσω ακόμη και από τα Σκόπια, τη Ρουμανία την Κύπρο που βρίσκεται στη 53η θέση και την Τουρκία και την Αλβανία.  Βρίσκεται πλέον στην 67η θέση μεταξύ 190 χωρών, πέφτοντας 6 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Διώχνει τις επενδύσεις η Ελλάδα: Κατρακύλα στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Μια από μεγάλες πληγές είναι το φορολογικό. Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,1%. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αφιερώνουν 193 εργατοώρες κάθε χρόνο – δηλαδή περισσότερες από 24 εργάσιμες ημέρες – για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Μεγάλο μέρος του προβλήματος πηγάζει από τις υποθέσεις που «λιμνάζουν» στο δικαστικό σύστημα, τις μεγάλες καθυστερήσεις και τη διαδικασία εφέσεων, με την έκθεση να υπολογίζει ότι η κάθε υπόθεση χρειάζεται 1.580 ημέρες – δηλαδή περισσότερα από 4,2 χρόνια – για να επιλυθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top