To σχέδιο Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ποιον υπουργό ασκήθηκε έντονη κριτική και φέρεται διατεθειμένος να παραιτηθεί

Πάνω από έξι  ώρες συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επισήμανε:  

«Το πολιτικό μας σχέδιο αποδίδει και η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου το καλοκαίρι του 2018. Ακόμη και όσοι ήταν  πιο επιφυλακτικοί στο παρελθόν  οφείλουν αυτό να το αναγνωρίσουν».

Διαβάστε ακόμη:  Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός μνημονίων η χώρα τον Αύγουστο του 2018

Παρά τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα,  υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση και πως διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για νέα μέτρα ή  για πρόωρες εκλογές. Στην Πολιτική Γραμματεία συμφωνήθηκε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα στους ασθενέστερους με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο  Αλέξης Τσίπρας  ανέβασε μάλιστα στον  πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter  ένα βίντεο για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης,  για τους 700.000 δικαιούχους που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση, δωρεάν τρόφιμα, χαμηλό λογαριασμό για νερό και ρεύμα, δωρεάν ένταξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  θέσεις απασχόλησης.

Ο ίδιος o πρωθυπουργός ακούγεται να λέει ότι «έγινε πράξη το δίκαιο».

Διαβάστε επίσης:  Βίντεο της κυβέρνησης: Δίχτυ προστασίας το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Έντονη κριτική για το προσφυγικό δέχθηκε πάντως κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που εμφανίστηκε διατεθειμένος ακόμη και να παραιτηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top