Τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Τίμερμανς τίμησε ο Παυλόπουλος με παράσημο

Για τη βοήθεια στην Ελλάδα στο προσφυγικό και τη συμβολή του στην ευρωπαϊκή ενοποίηση

Tον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς , παρουσία και του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων  Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσφορά του Α΄Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  υπογραμμίζοντας τη μεγάλη συμβολή του στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, κυρίως μέσα από την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί είναι οι δύο πυλώνες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

 Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Tίμερμανς στο μείζον ζήτημα των προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε «ο αρχιτέκτονας», στην κυριολεξία, της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, καθώς και ο αρμόδιος ο οποίος έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την τήρησή της. «Γι'αυτούς τους δύο λόγους, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, σας απονέμω αυτή την διάκριση, πεπεισμένος ότι και στην υπόλοιπη σταδιοδρομία σας θα υπερασπισθείτε τις ίδιες Αρχές και τις ίδιες Αξίες, που σας καθιστούν έναν πραγματικό Ευρωπαίο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Από την πλευρά του ο κ. Τίμερμανς  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την τιμή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, προς το πρόσωπό του, σημειώνοντας τη συνεισφορά του και την συμπαράστασή του στις προσπάθειές του.

 «Όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να τα επιτύχουμε χωρίς την δική σας αμέριστη στήριξη, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, χωρίς τον ανθρωπισμό τον οποίο έχετε επιδείξει ακούραστα», σημείωσε ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Ο ίδιος αναφέρθηκε με θερμά λόγια και για τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες του θα ήταν αδύνατον να ευοδωθούν χωρίς την αμέριστη στήριξη και την ακούραστη προσπάθεια του φίλου του Επιτρόπου κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στις 7 μ.μ. ο Κ. Παυλόπουλος  θα α παραστεί στην τελετή αναγόρευσης του Α΄ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κήρυξε επίσης σήμερα  την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα: «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top