Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τα fake news στη Βουλή

Θεοδωράκης: Εσείς εκθρέψατε το τέρας – Τσίπρας: Στήριζαν κυβερνήσεις που επέβαλαν την πιο άθλια αντικοινωνική πολιτική

Τα μαχαίρια για τα fake news βγήκαν στη Βουλή στη δευτερολογία επί της επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη για τα F-16.

«Αναφέρεστε συχνά στα fake news τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως να σας θυμίσω ότι ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη χώρα μας το 2014 για να χαρακτηρίσει τις ειδήσεις που εσείς διαδίδατε για τους αντιπάλους σας. Θα έλεγα λοιπόν να μη μιλάτε συχνά για τα fake news εκτός αν είναι μια πίκρα, δικαιολογημένη θα έλεγα, ότι αυτονομήθηκε το τέρας που εσείς και οι σύμμαχοί σας στην κυβέρνηση, οι ΑΝΕΛ, εκθρέψατε» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τον Ντόναλντ Τραμπ «επειδή είπε ότι έχει σκέψεις για το χρέος», ενώ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για το βάση της Σούδας, λέγοντας «πως δεν είναι του παρόντος η συζήτηση το θέμα».

Ο πρωθυπουργός απάντησε πετώντας το μπαλάκι στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και την τωρινή αντιπολίτευση για τα fake news.

«Το 2014 υπήρχαν για να στηρίζουν κυβερνήσεις που επέβαλαν την πιο άθλια πολιτική χαρακτηρίζοντάς την φιλολαϊκή. Και που σήμερα όταν δεν έχουν τι να πουν, ανακαλύπτουν πανούκλα και χολέρα στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ σημειώνοντας πως πήγε ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός παράταξης, σημειώνοντας πως «δεν ξέχασαν αυτοί που με προσκάλεσαν πως έναν χρόνο πριν εκφώνησα επικήδειο στον Φιντέλ Κάστρο».

Τέλος, ο πρωθυπουργός απάντησε στα περί ελληνικού χρέους και της στάσης του νέου προέδρου των ΗΠΑ που αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωράκης: «Για το χρέος ο κ. Τραμπ έλεγε ότι είναι ευρωπαϊκή υπόθεση όταν εξελέγη. Και σήμερα έχουμε την εικόνα όχι μόνο να επιμένει στην πάγια αμερικανική γραμμή (σ.σ.: για ελάφρυνση χρέους) αλλά και να διαβεβαιώνει ότι θα παίξει ρόλο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top