Πέθανε ο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Νίκος Γρυλλάκης

Διατέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής

Πέθανε ο συνεργάτης του Κων. Μητσοτάκη Νίκος Γρυλλάκης

 Πέθανε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, ο οποίος είχε διατελέσει  σύμβουλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το διάστημα που ο τελευταίος  ήταν πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας     

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων. Αποφοίτησε επίσης από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας .

Είχε εκπαιδευτεί  σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ.

Ο εκλιπών, μετά την αποστρατεία του το 1986, με τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου, ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ασφαλείας και πληροφοριών του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου  διατέλεσε σύμβουλος όταν ανέλαβε πρωθυπουργός,  σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής είχε εμπλακεί στις διαβουλεύσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων το 1990-93, ενώ είχε κατηγορηθεί από ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για ανάμιξη σε υπόθεση υποκλοπών, η οποία δεν έφθασε πάντως στις δικαστικές αίθουσες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top