Ο Κοτζιάς προσκάλεσε τον Ερντογάν στην Ελλάδα

Στις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Κοτζιάς προσκάλεσε τον Ερντογάν στην Ελλάδα

O Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο του», ο κ. Κοτζιάς είπε: «Και επίσης θα σας το πω από τώρα, αν και δεν είναι ίσως κομψό: θα απευθύνουμε σήμερα και επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο Ερντογάν, που είναι καλοδεχούμενος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τον περιμένει με μεγάλη χαρά και φιλία».

Ακόμα, ευχαρίστησε για την πρόσκληση που δέχτηκε να παρευρεθεί στην Άγκυρα και δήλωσε χαρούμενος για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, τον «σπουδαίο ηγέτη της γείτονος χώρας».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι επιθυμεί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να είναι «όσο το δυνατόν πιο φιλικές, στενές και ανθρώπινες», ενώ τόνισε πως «οι λαοί μας και οι χώρες μας έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά από την ανάπτυξη της συνεργασίας μας, και από το να παρεμποδίζουμε τρίτους να ανακατεύονται σε αυτή τη σχέση».

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν το θέμα της μετανάστευσης, τη μουσουλμανική μειονότητα και την ελληνική παρουσία από την Ίμβρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη, «για να λυθούν και ορισμένα προβλήματα νομικού ή γραφειοκρατικού χαρακτήρα που υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών επανέφερε το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία τον περσινό Ιούλιο, λέγοντας ότι δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες».

 

(πηγή φωτογραφίας: ΑΡ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top