Κ. Μακρή: Τη χρυσή τομή με τους δανειστές αναζητά η κυβέρνηση για το μέρισμα

Ποιοι μπορεί να επωφεληθούν μετά την αλλαγή ρότας

 «Ενώ στην αρχή το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να μοιράσει όλο το κοινωνικό μέρισμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ σε 1.000.000 δικαιούχους, ύστερα απο την αντίδραση της τρόικας,  που είπε πως καλύτερα με αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι οφειλές του κράτους σε ιδιώτες, πλέον αναζητά τη χρυσή τομή» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star, η νέα κυβερνητική πρόταση ειναι:

1. Aπό 1.000 ευρώ να πάρουν σίγουρα οι 456.000 δικαιουχοι του ΕΚΑΣ και του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης,  άνθρωποι που κινούνται στα όρια της φτώχειας και έχουν πολυ μεγάλη ανάγκη.  

2. Συζητά  με το μέρισμα να επιστραφεί σε άλλους συνταξιούχους μέρος των παρανομών κρατήσεων που είχαν επί σειρά ετών για τον ΕΟΠΥΥ και  ειναι περίπου 300 εκ. ευρώ, αλλά είναι άγνωστο αν θα τα δώσει όλα.

3. Μέρος του ποσού θα πάει στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου, όπως θέλει η τρόικα.

4. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει χρήματα και στη ΔΕΗ  για τις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, γιατι η εταιρία ειναι σε δεινή οικονομική κατάσταση και ειναι αμφίβολο ποσό καιρό ακόμη θα μπορεί να διατηρεί το κοινωνικό τιμολόγιο.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:   

«Τώρα για όλα αυτά βεβαία κληρώνει απο Δευτέρα, οπότε έρχεται η τρόικα. Κι εκεί θα γίνει το μεγάλο παζάρι».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top