Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια

Τα αξιοποίησε με βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και στη συνέχεια τα μεταπούλησε

Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια

Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται σχεδόν το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος της «χρυσής βίζας».

Ειδικότερα, το 26,52% αφορά ακίνητα που έχουν αγοραστεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ ένα επιπλέον 21,26% αφορά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και 20,8% στην περιοχή των Μεσογείων (Παλλήνη), όπως προκύπτει από το συνέδριο ακινήτων Prodexpo.

Ενδεικτικό της ζήτησης από το εξωτερικό είναι και η αναφορά στελεχών της αγοράς ακινήτων για την απόκτηση 100 διαμερισμάτων στην περιοχή των Εξαρχείων από Κινέζο επενδυτή! Μάλιστα, αφού προχώρησε στην αξιοποίησή τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο θεσμικό επενδυτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται αντίστοιχη επένδυση από τον ίδιο επενδυτή, επίσης για την απόκτηση πάνω από 100 διαμερισμάτων, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η προτίμηση στη συγκεκριμένη περιοχή έγκειται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των ακινήτων και στη διάθεση πώλησης από πολλούς ιδιοκτήτες, λόγω της «γκετοποίησης» της συγκεκριμένης συνοικίας και του ελλείμματος ασφάλειας που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013 μέχρι σήμερα (τέλος Σεπτεμβρίου) έχουν χορηγηθεί 2.014 άδειες σε αγοραστές ακινήτων, ενώ τα συνολικά κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Η μέση ετήσια απόδοση του προγράμματος διαμορφώνεται σε 250 εκατ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, που διαθέτει και το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χορήγησης «χρυσής βίζας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top