K. Μακρή: Δεν έχει τελειωμό ο εφιάλτης με τα λουκέτα στις βιομηχανίες

Ακόμη ένα εργοστάσιο που κλείνει

«Δεν εχει τελειωμό αυτός ο εφιάλτης των λουκέτων στις μεγάλες βιομηχανίες» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Αφορμή το γεγονός ότι ακόμη ένα εργοστάσιο το πρώην «Πίτσος»  στου Ρέντη, που είχε εξαγοραστεί απο την Bosch και την Siemens,  ανακοίνωσε σήμερα ότι απο την 1η Ιανουαρίου σταματά την παραγωγική δραστηριότητα και απο το τέλος του 2018 κλείνει οριστικά.

«Σκεφτείτε  ότι ιδρύθηκε το 1865 απο την οικογένεια Πίτσου  και μετά απο 152 χρόνια αναγκάζεται να βάλει λουκέτο. Έχει 250 εργαζόμενους, οι όποιοι θα ενταθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» τόνισε η Κ. Μακρή.

Όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star, «το πολύ κακό νέο ειναι πως πρόκειται για το τρίτο εργοστάσιο τον τελευταίο μήνα που ανακοινώνει ότι κλείνει ή  πωλείται. Ήταν τα παγωτά της Froneri πριν απο λίγες εβδομάδες με 100 εργαζόμενους, ενώ και μεγάλη πολυεθνική ανακοίνωσε ότι αποχωρεί απο τον τομέα του ελαιολάδου και πουλάει το εργοστάσιο στην Αθήνα».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Αυτό σημαίνει ότι δεν φτάνει μόνο η κυβέρνηση  να προσελκύει νέους επενδυτές – και αυτό το προσπαθεί και τώρα γίνεται σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επενδύσεις –  αλλά πρέπει να κρατήσει και τις υπάρχουσες βιομηχανίες. Γιατι κάθε θέση εργασίας που χάνεται πολυ δύσκολα αναπληρώνεται».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top