Θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας πήγε να ανοίξει το πρωί από την αποκάλυψη της απάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Αμυρά.

Όπως υπενθύμισε ο δικαστικός συντάκτης  Παναγιώτης Στάθης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα  Ζαχαρέα, η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελλάδα διώκονται ως ποινικά αδικήματα.

 Ο βουλευτής του Ποταμιού υπέβαλλε ερώτηση στις 20 Μαρτίου αν προτίθεται η κυβέρνηση να τη νομιμοποιήσει. Στις 16 Οκτωβρίου ο κ. Κοντονής απάντησε πως διαβίβασε την ερώτηση σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα. Το γεγονός ότι ο υπουργός δεν το απέκλεισε ξεσήκωσε όμως μια μεγάλη συζήτηση για το  αν η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει.

Η απάντηση σε αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Π. Στάθη  είναι «όχι» -  τουλάχιστον τώρα - και ότι απλώς η επιτροπή ασχολήθηκε με όλα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Ό,τι κι αν προτείνει πάντως τον τελικό λόγο θα τον έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης.       

Tags: