Back to… αξιολόγηση: Δημοσιονομικά και ιδιωτικοποιήσεις τα μεγάλα αγκάθια

Βασικό κεφάλαιο στη διαπραγμάτευση θα είναι και η διανομή έκτακτου μερίσματος μέσα στο 2017

Αξιολόγηση: Δημοσιονομικά και ιδιωτικοποιήσεις τα αγκάθια

Στα προαπαιτούμενα και το κλείσιμο της αξιολόγησης στρέφονται και πάλι τα βλέμματα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εντείνει τις προετοιμασίες της ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος μίλησε στη Ναυτεμπορική, ο προβληματισμός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας σε αυτή τη φάση έχει να κάνει, όχι τόσο με το περιεχόμενο των προαπαιτούμενων, αλλά με τον όγκο της προετοιμασίας που πρέπει να γίνει και σε επίπεδο νομοθέτησης και σε επίπεδο έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, εγκυκλίων κ.λπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μεγάλα αγκάθια στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα αφορούν τα δημοσιονομικά και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα, βασικό κεφάλαιο στη διαπραγμάτευση θα είναι και η διανομή έκτακτου μερίσματος μέσα στο 2017 λόγω της παραγωγής πλεονάσματος άνω του επίσημου στόχου που είναι το 1,75%.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως από τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης -δεδομένου ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν γίνει ασφυκτικά- η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top