Ντοκιμαντέρ στη ρωσική τηλεόραση για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή (βίντεο)

Κάνει λόγο για δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που ήθελαν να διακόψουν τα project που διαπραγματευόταν ο πρώην πρωθυπουργός με τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή προβλήθηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Όπως τονίζεται στην αρχή του ντοκιμαντέρ, η υπόθεση είναι «πολιτικό θρίλερ αντάξιο της πλοκής των ιστοριών του John le Carré και του Ian Fleming».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο πρώην πρωθυπουργός είχε προσεγγίσει τη Μόσχα σε πολλούς τομείς: «Ο Κώστας Καραμανλής στην εξωτερική πολιτική του προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν "φίλο του" και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του».

Όπως τονίζει ο αφηγητής, ο πρώην πρωθυπουργός δε θα μπορούσε τότε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, «δυνάμεις στην Ελλάδα αλλά και εκτός της χώρας θα ξεκινούσαν ένα σχέδιο για να διακόψουν αυτά τα project». Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το σχέδιο αυτό ξεκινούσε με την εσωτερική αποσταθεροποίηση της χώρας και έφτανε μέχρι τον ίδιο τον Καραμανλή.

Στο σχέδιο, σύμφωνα πάντα με το ντοκιμαντέρ, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για ξένους πράκτορες, με τη σημείωση ότι ήταν άγνωστο από ποια χώρα προέρχονταν.

Δείτε ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στο Russia-24…

 

Επιμέλεια: Πέτρος Κατσαβριάς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top