Μητσοτάκης για ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ: Να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη μια φωτογραφία με τον Τραμπ

Κάνει λόγο για «σπάνια ευκαιρία» λόγω και συγκυρίας

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την χώρα μας» τονίζει σε δήλωσή του για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «σπάνια ευκαιρία» λόγω και συγκυρίας και καλεί τον κ. Τσίπρα να την αξιοποιήσει για πετύχει μία καλή συμφωνία για τη βάση της Σούδας και να αποσπάσει δεσμεύσεις από την αμερικανική ηγεσία για τα εθνικά μας θέματα.

«Να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων» σημειώνει με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ με φόντο το χρέος

«Ρόλο καταλύτη στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είχε, έχει και θα έχει η ελληνική ομογένεια. Στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε επιτέλους να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας, ενισχύοντας ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος για μία ακόμη φορά μίλησε για δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top