Tόμσεν: Η Ελλάδα θα πιάσει πλεόνασμα 2,2% κι αυτό μας καλύπτει

Πετάει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους για το πλεόνασμα του 2018

«Η Ελλάδα θα πιάσει πλεόνασμα 2,2% κι αυτό μας καλύπτει»  δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του  ΔΝΤ Πόουλ  Τόμσεν, πετώντας κι αυτός το μπαλάκι στους Ευρωπαίους για το πλεόνασμα του 2018, την ίδια ώρα που ο  υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να συναντήσει την Κριστίν  Λαγκάρντ και επιμένει ότι το Ταμείο πρέπει να ανοίξει όλα τα χαρτιά του.

«Δεν ζητάμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Το πρόγραμμα που υποστηρίξαμε έχει στόχο 2,2% του ΑΕΠ, είναι ο στόχος που περιλαμβάνεται στο Fiscal Monitor. Όλες οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός τροχιάς για να καλύψει, αν όχι υπερκαλύψει αυτό το στόχο» δήλωσε ο Π. Τόμσεν, κινούμενος στην ίδια ακριβώς γραμμή με την προϊσταμένη του και μεταφέροντας στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων το βάρος της απόφασης για το αν αρκούν ή δεν αρκούν τα ψηφισμένα μέτρα για το 2018.

Ο Δανός δεν ήταν πάντως το ίδιο κατηγορηματικός για τις τράπεζες, τα "κόκκινα" δάνεια και το σχέδιο της ΕΚΤ για ενισχυμένα stress tests αντί νέων εκτάκτων ελέγχων που ζήτησε το Ταμείο.

Τον κώδωνα του κινδύνου καθυστερήσεων και μεταρρυθμιστικής κόπωσης στους καταπονημένους πολίτες, έκρουσε ο Ε. Τσακαλώτος, καλώντας το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εγκαίρως αν θα συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μπορούμε να δουλέψουμε με το ΔΝΤ μέσα, μπορούμε να δουλέψουμε με το ΔΝΤ εκτός, αυτό που είναι πολύ δύσκολο είναι να δουλέψουμε με έναν Οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι εκτός» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top