Βαρουφάκης στη Liberation: Η ελληνική κυβέρνηση μου προκαλεί θλίψη - Δε μιλάω με τον Τσίπρα

«Στην Ευρώπη οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν» υποστηρίζει

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση Tσίπρα μου προκαλεί θλίψη

«Στην Ευρώπη οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, χρησιμοποιώντας μία έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει τη δεκαετία του ’60, αλλά για την Ελλάδα, ο τότε πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.       

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης εκφράζει τη θλίψη του για τη σημερινή κυβέρνηση και δηλώνει ότι δε διατηρεί πλέον καμία επαφή με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχω καμία επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και όταν παρακολουθώ αυτήν την κυβέρνηση, μου προκαλεί θλίψη», δηλώνει συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μου φαίνονται φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης για την κατάσταση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι «μερικές φορές μοιάζουν σαν να διαμαρτύρονται ή να συζητούν». Στην επισήμανση μάλιστα του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα, ο κ. Βαρουφάκης  σχολιάζει ότι αυτό είναι ψέμα. «Και το 2013- 2014 έκαναν λόγο για έξοδο από την οικονομική κρίση», συμπλήρωσε.  

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας μας τονίζει ότι τον βλέπει σαν φίλο, αλλά και ότι δεν προσδοκά πολλά από την πολιτική του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top