K.Μακρή: Κανείς δεν ξέρει αν και πώς γίνεται η αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αρνούνται πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία

«Τόσα χρόνια παλεύουμε για να γίνει το αυτονόητο,  η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τελικά με την επιμονή της τρόικας, φτάσαμε σε μια αξιολόγηση εξπρές που δεν ξέρουμε ούτε αν γίνεται, ούτε πώς γίνεται» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για το  ζήτημα της αξιολόγησης.  

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στην απορία για το πόσοι τελικά αξιολογήθηκαν,   με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποχή μεγαλύτερη του 70%», ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλά για  «συμμετοχή 70%»!

Η αξιολόγηση πάντως, όπως πρόσθεσε,  σε αρκετά Υπουργεία γίνεται   μετ’ εμποδίων. Μπορεί στα Υπουργεία Τουρισμού, Εθνικής και Άμυνας  το ποσοστό της να φθάνει στο 100% των υπαλλήλων και στα υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών και Διοικητικής ανασυγκρότησης ανέρχεται στο 90%, αλλά στα Υπουργεία Οικονομίας  και  Αγροτικής Ανάπτυξης πέφτει στο  60%, ενώ στο Υπουργείο Εργασίας , στους   

Δήμους,  τις περιφέρειες και τα νοσοκομεία, είναι πολύ χαμηλή   η συμμετοχή.   

«Κι όλα αυτά, γιατι από τη μια αρνούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι  - δεν θέλουν να αξιολογηθούν και  δεν θέλουν να ξεχωρίσει η ήρα απο το στάρι - κι από την άλλη ούτε η κυβέρνηση το εννοεί στην πραγματικότητα. ΄Αφησαν κοντά ένα χρονο και πέρασε και σήμερα,  μια μέρα πριν λήξει η πρώτη φάση, το κλίμα ειναι “συμπληρώστε , όπως να ναι ένα  ερωτηματολόγιο και του χρόνου το κάνουμε καλύτερα”» πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star.

Κατέληξε στο σχόλιό της  η Κ. Μακρή:

«Πρώτη και τελευταία φορά που οι δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογήθηκαν σε  αυτή τη χώρα ήταν το 1951 που καθιερώθηκε η εύφημος μνεία. Ένα μετάλλιο και μια προαγωγή και οι δημόσιο υπάλληλοι δούλευαν άοκνα για να τα πάρουν.  Από το  1981 και μετά καμια κυβέρνηση δεν ήθελε επί τοις ουσίας να πειράξει το Δημόσιο, μηδέ της σημερινής εξαιρουμένης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top