Κοντονής: Η ΝΔ έχει αλλεργία στα ατομικά δικαιώματα

Έκανε λόγο για «υποκρισία και φτηνό μικροκομματικό λόγο»

«Η ΝΔ κυβερνά από δεκαετίες αυτό τον τόπο και δεν έφερε κανένα νομοσχέδιο, προφανώς τότε δεν τα ήξερε τα ατομικά δικαιώματα. Ήρθε λοιπόν σήμερα να μας κάνει κριτική ότι αυτό γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους όταν η ίδια έχει μεταβάλλει στάση» είπε ο Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κατέστρωσε ένα σχέδιο νόμου στο πόδι καθώς «έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα».

«Είκοσι λεπτά αγόρευε ο κ. Μητσοτάκης και τι μας είπε; Για τον νόμο του 1976 του Κωνσταντίνου Καραμανλή και για έναν νόμο του 2005. Αυτή ήταν η νομοθετική παρέμβαση ενός κόμματος που επί 40 χρόνια εναλλάσσεται στην κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κοντονής.

«Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι πρέπει να υπάρχει ιατρική κρίση για κάποιον που θέλει να κάνει αλλαγή ταυτότητας φύλου. Αν το ζητάει ως προαπαιτούμενο, το παρέχει ο νόμος στα άτομα ηλικίας 15-18 ετών, γιατί δεν το ψηφίζει; Α, εκεί, λέει, είναι ανήλικος! Δεν έχετε διαβάσει ούτε τον νόμο! Λέτε να υπάρξει προστασία για τους ανήλικους! Μα ο νόμος λέει, απαγόρευση σε αυτούς που είναι παντρεμένοι» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «υποκρισία και φτηνό μικρομματικό λόγο».

Σκληρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή

«Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στου Χριστού την πίστη την αγία. Για του Χριστού την πίστη την Αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; Για του Χριστού την πίστη την αγία κυνηγάτε τους μετανάστες;» είπε προς το τέλος της παρέμβασής του την Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή.

«Μην μπλέκετε τη Θρησκεία και το Χριστιανισμό με τις αθλιότητες και τη δολοφονική δράση σας. Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και εσείς είστε η πολιτική παράταξη του μίσους και της μισαλλοδοξίας» κατέληξε.

Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Κοντονή κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top