Στ. Θεοδωράκης: Παράδειγμα η καλλιέργεια ροδιού στην Ηλεία - Να συναντηθεί η ατομική ευθύνη με την συλλογικότητα

Ποιος δήλωσε ότι είναι ο δρόμος για την αγροτική παραγωγή

Θεοδωράκης: Παράδειγμα η καλλιέργεια ροδιού στην Ηλεία

Στο παράδειγμα της αξιοποίησης της καλλιέργειας ροδιού στην Ηλεία αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή την Κυριακή και την παρουσία του στα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής χυμού. 

   

«Πριν 6 χρόνια, όταν η κρίση έδειχνε τα δόντια της, πολίτες από πολλά επαγγέλματα και από όλες τις ηλικίες συναντήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τα θαυματουργά ρόδια των περιοχών τους. Σήμερα οι 243 παραγωγοί-μέτοχοι της Αλφειός Ρόδι καλλιεργούν 165.000 δέντρα σε 2.000 στρέμματα στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και η παραγωγή τους θα φτάσει τους 800 τόνους και σε 1-2 χρόνια θα ξεπεράσει τους 3.000. Ο καθένας έχει το κτήμα του αλλά είναι όλοι συνιδιοκτήτες στο brand name, στο management και στο εργοστάσιο που παράγει και συσκευάζει τους χυμούς» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.    

Συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης για τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος: «Τους συνάντησα ξανά την Κυριακή. Είχα πάει και στα εγκαίνια του εργοστασίου. Και ακούστε: Το κράτος δεν τους επιστρέφει ούτε το ΦΠΑ που τους χρωστάει (60.000 ευρώ) και βέβαια δεν τους προστατεύει από αμφιβόλου ποιότητας ανάλογα προϊόντα που έρχονται στη χώρα μας χωρίς έλεγχο και βαφτίζονται ελληνικά».

Κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού:  

«Ακούμε συνέχεια για πεταμένα ευρωπαϊκά λεφτά και αναξιοποίητες επιδοτήσεις. Την Παρασκευή όμως αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πήγε στον Πύργο, στα κτήματα και στο εργοστάσιο. Και τίμησαν την πρωτοποριακή εταιρεία που αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και δημιούργησε την πιο σύγχρονη μονάδα σε Μεσόγειο και Ευρώπη. Αυτός είναι ο δρόμος. Να δοθούν κίνητρα για να μεγαλώσουν, για να γίνουν και άλλες τέτοιες εταιρείες. Να ενωθούν όλοι οι μικροί παραγωγοί, να φτιάξουν εργοστάσια, να διαχυθεί η ανάπτυξη. Να συναντηθεί η ατομική ευθύνη με την συλλογικότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top