Χατζηδάκης: Επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων προτείνει η ΝΔ

«Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια» δήλωσε

Χατζηδάκης: Επανεκκίνηση διαλόγου εργοδοτών-εργαζομένων

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά ούτε και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Γι’ αυτό υιοθετούμε μια πολιτική που προωθεί τις ιδιωτικές επενδύσεις. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες δουλειές» δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μετά την διεξαγωγή χθες του 1ου  προσυνεδρίου στη Νίκαια για την απασχόληση και τους νέους, αλλά και την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο για τις μορφές απασχόλησης.          

«Προτείνουμε μια επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, με βάση το ολλανδικό μοντέλο. Για να διασφαλιστούν στην πράξη τα εργασιακά δικαιώματα. Χωρίς να ξεχνάμε ότι η καταπάτηση αυτών των δικαιωμάτων οφείλεται και σε αδράνεια του ίδιου του Κράτους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.  Όπως πρόσθεσε «θέλουμε μια καινούργια αρχή για την εκπαίδευση και την ουσιαστική κατάρτιση των νέων και των μακροχρόνια άνεργων, έτσι ώστε να υπάρχουν ευκαιρίες για όλους και κανένας να μην μένει πίσω».    

Κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης:

«Διαφορές μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε. Αλλά είναι ανάγκη, όλοι μαζί, να εργαστούμε για κοινούς παρανομαστές. Για μια κοινωνική συμμαχία, κόντρα στη σημερινή μιζέρια, που θα ωφελήσει, πάνω απ’ όλα, τους εργαζόμενους και τους άνεργους».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top