Κ. Μακρή: Χωρίς προετοιμασία ήρθε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου

Ποιο ήταν το λάθος του Υπουργού Δικαιοσύνης

Ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου όμως σχεδιάστηκε λίγο στο πόδι» τόνισε στο σημερινό της σχόλιο η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα για το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης φύλου.     

Όπως πρόσθεσε,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το συζήτησε μόνο με τη μια πλευρά, την κοινότητα των διεμφυλικών και έφερε ένα νομοσχέδιο χωρίς να εχει προετοιμάσει ούτε την κοινή γνώμη, ούτε την Εκκλησία, αλλά ούτε καν το κόμμα με το οποίο συγκυβερνά.

«Κι επειδή είδε ότι η ΝΔ έχασε τον προσανατολισμό της,  μπερδεύτηκε για να δείξει ότι η κυβέρνηση ειναι πιο τολμηρή και  έκανε  το επόμενο βήμα φέρνοντας το όριο ηλικίας στα 15. Χωρίς να το εχει εξηγήσει, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες πώς θα γίνεται αυτό , παρά μονό ότι θα υπάρχει μια ιατρική επιτροπή στο Νοσοκομείο Παίδων» πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star.  

Όπως επισήμανε όμως,  στη Βρετάνια το συζητούν  μήνες πώς θα γίνει αυτό, γιατι ειναι μια μεγάλη αλλαγή και πρέπει να ειναι στερεή. Στην Ελλάδα ήρθε  σε ένα βραδύ, παρότι η διαδικασία  του διαλόγου  έπρεπε να εχει προηγηθεί, γιατι κάθε κοινωνία εχει τις δίκες της ανοχές και αντοχές.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Το αποτέλεσμα ειναι ότι ένα πολυ σοβαρό θέμα, περισσότερο επιστημονικό παρά κομματικό, πολιτικό ή  θρησκευτικό,  τώρα να εχει διχάσει κι εχει φανατίσει και τις δυο πλευρές. Και πολυ φοβάμαι ότι μέσα  σε αυτό το κλίμα χάνεται η ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή αλλαγή».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top